Składniki:
1 cukinia2 ziemniaki
1 marchewka
1 mała cebula
10 dkg sera żółtego
1- 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
4 łyżki mąki
sól, pieprz
1 łyżka oleju do warzyw
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Warzywa obieramy. Cukinię i ziemniaki ścieramy na tarce na warzywnych oczach, ser i marchewkę ścieramy drobniej. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy razem, doprawiamy do smaku, formujemy kotlety i smażymy. Olej nie może być zbyt gorący, ponieważ panierka szybko się spali, a środek będzie niedosmażony.
Niestety warzywa lubią "wypić" olej z patelni, dlatego kotlety nabierają kalorii. Mimo wszystko warto się skusić :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz